Barberà entra en fase d’Emergència per sequera al sistema Ter-LlobregatBARBERÀ ENTRA EN FASE EMERGÈNCIA PER SEQUERA AL SISTEMA TER-LLOBREGAT

 

Barberà del Vallès entra avui 1 de febrer en estat d’emergència per sequera després que el govern de la Generalitat hagi convocat extraordinàriament la Comissió Interdepartamental de Sequera. El motiu és que les reserves d‟aigua del sistema Ter-Llobregat, que ara està al 16,34%, es preveu que estigui per sota del 16%. Les noves restriccions afecten 202 municipis, entre els quals hi ha Barberà del Vallès.

La limitació en emergència és de 200 litres per habitant i dia, però a més a més la reducció en agricultura és del 80%, de la ramaderia del 50%, i dels usos industrials i recreatius del 25%.

El 16% del sistema Ter-Llobregat equival aproximadament a uns 100 hectòmetres cúbics, i ara ja està per sota aquesta xifra.

La fase d’emergència és la més greu, i té tres estadis: al primer són 200 litres per persona i dia, al segon baixa a 180 i el tercer a 160, a més d’altres restriccions que s’endureixen.

Cal recordar igualment que en el cas de Barberá, la ciutat està per sota dels límits establerts de 200 litres d’aigua per habitant i dia marcats, ja que es troba amb un consum de 175 litres per persona i dia.

A més, el rendiment de la xarxa del subministrament de Barberà del Vallès és el millor i més eficient de tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ja que és la que pateix menys pèrdues d’aigua per fuites durant l’any. El rendiment actual de la xarxa és del 94%, és a dir, de cada 100 litres que aportem a la xarxa només se’n perden 6.

 

Aquí tiene más información: